Danmarks laveste udlejningspriser   |   Hurtig levering   |   Personlig service |    
Indkøbskurv

Black Weekend

 
Computere
Komplette sæt
Gamer
Apple
Ekstra
~
black
26. nov. - 29. nov.
weekend

~
Herunder finder du alle vores gode tilbud i Black Weekend
- HJÆLP DYRENE -
Køb en computer, så støtter du Farstrup Vildtpleje og dyrene med 100,- kr.

Computere

Vælg mellem stationære kæmper og små bærbare; mellem stærke gamere og fikse til skrivebordet. Bare shop løs ...Hele sæt

Her kan du snuppe et helt komplet computersæt, så du er  klar til dit næste projekt.Gamere

Gamers, UNITE!

Bekæmp drager, terrorister, ubåde eller noget helt fjerde. Udmanøvrer dine fjernder og tag sejren hjem med en skarp gamercomputer. GG!Apple

Opdater dit Apple set-up eller skab et!Tilbehør

Snup lige hvad du mangler!


 

Black Friday

Hos It-nørden holde vi ikke Black Friday, vi holder   . . . Black Weekend.

Black Friday stammer fra USA og er den fjerde fredag efter Thanksgiving. Thanksgiving falder på den fjerde torsdag i november er i dag en amerikansk og canadisk helligdag, hvor man samler familie og venner. Thanksgiving kan dateres helt tilbage til 1621, hvor de første europæere kom til Amerika og de indfødte hjalp dem med at skaffe føde. Black Friday har været den travleste handelsdag i USA siden 2005 og mange forretninger starter udsalget ved midnat til fredagen.

Selve navnet Black Friday kan dateres tilbage til 1961 i Philadelphia, hvor det opstod som begreb hos politiet på baggrund af intens trafik af fodgængere og biler dagen efter Thanksgiving. Så oprindelsen overført til dansk kan betegnes som: ”Der er helt sort af mennesker” som f.eks. efter en fodboldkamp i Parken.

Black Friday fandt indpas i Danmark i 2013, hvor nogle danske webshops markedsførte tilbud under paraplyen Black Friday. Året efter fulgte dele af detailhandelen med og havde stor økonomisk succes og dermed var Black Friday konsolideret. I 2017 blev der gennemført 369 mio. dankorttransmissioner på Black Friday.

Da Black Friday jo falder på den sidste fredag i november er det i lande, hvor lønninger kommer til udbetaling på månedsbasis, uhensigtsmæssig ud fra et økonomisk perspektiv at holde udsalg en lille uge før lønningsdag. Så i Danmark i dag er Black Friday afløst af, hvad man kunne kalde ’Black Week’. Og det er den selvfølgelig også hos It-Nørden. Så vi holder Black Week fra fredag d. 26 november til og med fredag d. 3. december.

Rundt om i verden, udenfor USA og Canada, har Black Friday også spredt sig som f.eks.:

• Black Friday begyndte at tage til i New Zealand omkring 2013. I 2015 tilbød store forhandlere som The Warehouse, Noel Leeming og Harvey Norman Black Friday-salg og i 2018 fik de selskab af Farmers, JB Hi-Fi, Briscoes og Rebel Sport. Paymark, der behandler omkring 75 procent af New Zealands elektroniske transaktioner, registrerede $ 219 millioner NZD (US $ 151 millioner) af transaktioner på Black Friday 2017, en stigning på over 10 procent fra året før.

• I Norge startede Black Friday som en reklamestuntkampagne tilbage i 2010 for at øge salget til indkøbscenteret Norwegian Outlet. Siden introduktionen er den blevet fremmet hvert år på et større og voksende marked over hele landet.

• Black Friday er kendt som Viernes Negro i Costa Rica. I Panama blev Black Friday først fejret i 2012, som et skridt fra regeringen for at tiltrække lokal turisme til landets hovedstad. I løbet af sit første år blev det antaget at have tiltrukket en tilstrømning af omkring 35.000 regionale turister ifølge regeringens immigrationstælling.

• I Sydafrika, Rusland, Østrig og Schweiz er Black Friday Sale et fælles salgsinitiativ af hundredvis af onlineleverandører - blandt dem Zalando, Disney Store, Galeria Kaufhof og Sony. I løbet af de 24-timers den 28. november 2013 besøgte mere end 1,2 millioner mennesker virksomhedernes webshop, hvilket gør det til den enkelt største online shoppingbegivenhed i tysktalende lande.

• 2014 markerede introduktionen i Bolivia, Colombia, Italien, Finland, Frankrig, Irland, Libanon, Nigeria, Sydafrika og Sverige.

• For Mellemøsten startede UAE Black Friday som White Friday-kampagne i 2014. I 2018 skabte lokal e-handelsplatform noon.com Yellow Friday i UAE og KSA. Yellow Friday -salget er nu en årlig begivenhed i KSA, UAE og Egypten, der falder omkring samme tid som Black Friday globalt.

• I 2015 sluttede Spanien sammen med nogle små detailhandlere. Fejringen blev mere berømt år for år, indtil de store forhandlere voksede.

• I Holland blev Black Friday for alvor introduceret i 2015. Nogle år før var der allerede en række store og små forhandlere, der brugte Black Friday i deres markedsføring. Med i alt 35 deltagende butikker kan 2015 dog betragtes som året, hvor Black Friday startede i Holland på grund af mere udbredt støtte fra store detailhandlere. Populariteten af Black Friday er vokset hurtigt i Holland. Antallet af deltagende butikker er steget til over 125 i Black Friday -perioden i 2017. For 2018 -udgaven sluttede 166 butikker sig til den største Black Friday-platform i Holland.

• I 2016 blev Black Friday introduceret i Polen, Grækenland og Ukraine.

• Black Friday i Belgien er for alvor markedsført af detailhandlere siden 2016. Især online -butikker har slået salgsrekorder under den sidste udgave af Black Friday, som giver et grundlag for yderligere vækst i populariteten af Black Friday i Belgien. Efter 2016 er Black Friday i Belgien vokset stærkt. De deltagende butikker er steget til over 70 i Black Friday -perioden i 2017. I løbet af Black Friday 2018 blev der målt i alt 119 deltagende butikker i Belgien.

• I 2017 blev Black Friday meget populær i Letland. Der var endda en sort uge og sort weekend salg i indkøbscentre.

• Black Friday er i stigende grad blevet vedtaget af butikker i Brasilien siden 2010, selvom det ikke var uden andel af oppustede priser og andre svindel, især i de tidligere år, der fik kælenavnet "Black Fraude" eller også "Sort Furadei", som kommer fra slangordet "furada", hvilket betyder "syltet" eller hård situation, der normalt involverer penge. Det er også almindeligt at høre brasilianske folk sige, at priserne på brasiliansk Black Friday er "halvdelen af det dobbelte". I øjeblikket er udtrykket "Black Friday" imidlertid blevet så populært i landet, at butikker har været nærmere undersøgt af forbrugere, og tilfælde af kendt svindel er reduceret kraftigt.

Så jo, alt i alt er Black Friday slået igennem over den ganske planet.