Danmarks laveste udlejningspriser   |   Hurtig levering   |   Personlig service
Indkøbskurv

Til børn

Typen af computere til børn afhænger meget af, hvilket udviklingstrin børnene er på. Meget kort fortalt, så vil børn på:

  • 0-2 år kunne lege med legetøj, hvor de kan trykke på knapper.
  • 2-6 år kunne lege med udtjente mobiltelefoner og bruge tablets.
  • 6-11 år kunne betjene både stationære og bærbare computere.
Vi kan ikke finde produkter, som matcher valget.

Barnets egen computer i skolen

Børnene kan have deres egen computer med i skole, men de skal ikke jvf. Ombudsmanden:

”Folkeskoler kan ikke kræve at eleverne medbringer deres egen computer i timerne”. Det siger Undervisningsministeriet, og det er Folketingets Ombudsmand enig i.

[...]

”Jeg er ikke klar over om der stadig er enkelte kommuner eller folkeskoler der forventer at eleverne medbringer egen computer i folkeskolen, men Undervisningsministeriet har klart over for mig og nu også på sin hjemmeside tilkendegivet at skolerne ikke må stille krav om det”, siger direktør Jens Møller. ”Det er jeg helt enig med ministeriet i. Det er nemlig både i strid med grundloven og med folkeskoleloven”, fastslår Jens Møller.

[...]

”Skolerne må i øvrigt heller ikke kræve at eleverne bruger egen computer hvis skolen giver eleverne f.eks. hjemmeopgaver som skolen forudsætter, bliver lavet på computer”, tilføjer Jens Møller. ”Så skal skolen stille computere til rådighed for eleverne.”.

Det er klart, at det er en kæmpe fordel for barnet at have sin egen bærbare computer, det kan bruge såvel i skolen som hjemme.

Så hvis skolen ikke stiller en til rådighed for hjemmebrug, så vil det være oplagt at anskaffe en. Og her behøver det ikke være en kraftig de første år, da teksthåndtering og simple tegneopgaver ikke stiller ret store krav til computeren.

Når barnet når de større klasser og skoleopgaverne bliver langt mere komplekse med integration af mange forskellige medier i en opgave, så er en god kraftig bærbar en nødvendighed.