Danmarks laveste udlejningspriser   |   Hurtig levering   |   Personlig service     | TeamViewer   |               T
Indkøbskurv

Grøn IT

Hvad er grøn IT?

Grøn IT er et fælles begreb om bevidst at indkøbe, anvende eller afsætte it-produkter ud fra bæredygtighedsprincipper og mellem 2007 og 2016 var begrebet ’Grøn IT’ rigtig meget i vælten – også i Danmark:

Siden da har Grøn IT stået lidt i stampe, men det er ikke lig med, at der ikke gøres noget.

Hvad siger producenterne?

Vi forhandler fortrinsvis computere og øvrige produkter produkter fra de fire store computerproducenter:

  • Lenovo
  • HP
  • Dell
  • Apple

De ved alle, at de er nødt til at forholde sig til produktion og genanvendelighed og her har Lenovo, hvad de kalder ’Product Recycling Programs’, hvor de bl.a. siger:

Lenovo fortæller:

“Lenovo offers environmentally sound managed asset recovery services (ARS) and product take back and recycling programs to business and consumer customers, respectively, in many countries around the world.”.

HP har programmet ’Recycle & Reuse’, hvor de bl.a. siger:

”HP was the 1st computer manufacturer to operate our own recycling center in 1997 and now have the only closed-loop ink cartridge process on the planet. We're on our way to recycle over 2 billion pounds of products and materials — help us continue to reduce technology waste.”.

Del har programmet ’How to recycle’, hvor de bl.a. siger:

“We’re committed to protecting the environment. That’s why we provide convenient recycling solutions that help us reuse precious materials to make new Dell products. Get started now. It's easy.”.

Og Apple har programmet ’Apple Trade In’, hvor bl.a. de siger:

”Trade in your eligible device for credit toward your next purchase, or get an Apple Store Gift Card you can use anytime. If your device isn’t eligible for credit, we’ll recycle it for free. No matter the model or condition, we can turn it into something good for you and good for the planet.”.

Lille udsnit af bærbare computereSom forbrugere

Som forbrugere har vi alle et medansvar for at forholde os til Grøn IT og skabe mere bæredygtige IT-miljøer. Miljøer der ikke belaster ressourcer mere end højest nødvendigt, og her gør mærkningsordninger om miljø og bæredygtighed det nemmere at træffe bæredygtige valg.

Dette ikke mindst fordi produkterne bliver fulgt gennem deres livscyklus – lige fra fremstilling og anvendelse til bortskaffelse og genanvendelse.

Så husk den grønne vinkel, når du bestiller din næste bærbare eller stationære computer.

Hvad gør IT-Nørden?

Som de store computerproducenter ligeså os. Vi forholder os alle fem til genbrugstanker.

Alle vores bærbare computere er genbrugte computere, eller det der også kaldes ’refurbished computers’ og det går jo fint i hånd med de store markedsspillere. Men desværre er definitionen ’refurbished’ ikke den samme over alt.

Hos os er refurbished computers det samme som GG - Godt Genbrug. GG er i øvrigt også en forkortelse af Good Game og er et udtryk mellem spillere af computerspil om et spil, hvor alt gik godt.

Alle vores bærbare GG-computere stammer fra opkøb af større partier af brugte computere. Computerne er alle blevet testet og opgraderet af vores teknikere på vores eget værksted.

Efter modtagelsen bliver hver enkelt computer indgående rengjort udenpå og indeni og klassificeret. Under klassificeringen gennemgår vi computeren for tegn på brug og eventuelle brugsspor opgør vi i produktklasserne: A, A/B, B og C.

• Klasse NY: Alt er helt nyt.
• Klasse A: Storartet, så god som ny.
Det kan ikke ses eller næsten ikke ses, at computeren har været brugt. Måske har den en lidt slidt tast, men man skal se godt efter for at finde den. Computeren har fejlfri skærm.
• Klasse A/B: Meget fin, meget små brugsspor.
Det kan ses, at computeren har været brugt. Den har en enkelt brugt tast og evt. et andet meget lille brugsspor. Computeren har fejlfri skærm.
• Klasse B: Rigtig god, mindre brugsspor.
Det kan ses, at computeren har været brugt. Den har en eller flere taster, hvor det kan ses, at den har været brugt og måske er der brugsspor på berøringsflader. Computeren har fejlfri skærm.
• Klasse C: God, brugsspor.
Det kan nemmere ses, at computeren har været brugt. Den har brugsspor og måske mindre skrammer. Skærmen kan have pixelfejl og små ridser.

Vi skifter altid den bærbare computers harddisk ud med en ny SSD-harddisk og de gamle harddiske bliver afleveret på genbrugspladsen. Det gør alle andre enkeltdele også, hvis vi helt kasserer en computer i vores Quality Control process.

Vores stationære computere kan være helt eller delvist genbrugte computere, men også de får altid nye harddiske og brugte dele bliver afleveret på genbrugspladsen.

Vi har faktisk et indsatsområde mere, men det er indadtil hvor 95% af alt vores inventar er genbrugsmøbler og vi har til huse i lokaler, hvor der tidligere bl.a. har været en biotek virksomhed med speciale i gensplejsning. Der er lidt tilbage af deres opstilling af biotekniske laboratorium med test reoler og arbejdsborde og den opstilling passer perfekt til vores arbejdsgange som også kræver renlighed og omhyggelighed.

Så jo, vi har bestemt Grøn IT og genbrugstanken godt inde under huden.


 

Billede af hånd der holder en lille plantespire.