Danmarks laveste udlejningspriser   |   Hurtig levering   |   Personlig service |    
Indkøbskurv

Lej & Ej

Først så lejer du, så ejer du ...

Hvis andet ikke er nævnt ved hardwareproduktet, så er det en GG’er.
D.v.s. Godt Genbrug og dermed refurbished - altså genbrug, som vores egne teknikere fornyer og sætter i stand på vores eget værksted.

Udlejning og salg af nye og brugte computere

2 til 4 dages leveringstid

Vi sender med GLS og Brink Transport, når det drejer sig om gamercomputere.

Danmarks laveste udlejningspriser

Hos It-Nørden udlejer og sælger vi et stort udvalg af genbrugt It-udstyr til Danmarks laveste udlejningspriser.

Personlig service

Har du brug for hjælp, så kan vores kundeservice kontaktes på tlf. 71 99 23 02 man-fre kl. 08:00-16:00.


Hvad er bedst - leje eller køb af computer?

Nu står du så for at anskaffe dig en ny computer og spørgsmålet: Hvad er billigst – at leje eller at købe? melder sig straks. Der er ikke noget entydigt svar på det, da det helt og holdent afhænger af dig og din økonomi lige her og nu og på den lidt længere bane.

Har du råd til det, så er det letteste at købe nu. Det kræver naturligvis, at du har det fulde beløb til rådighed og ikke får brug for support og service, men computeren er til gengæld straks din ejendom. Hvis du derimod ønsker at dele beløbet op i faste rater og få fuld support og service, ja så er det at leje, det rigtige valg for dig.

Computer på afbetaling – skal/skal ikke?

Så tænker du måske, at så kan du bare købe på afbetaling i stedet for? Tjo, her deler du også beløbet op i flere faste rater, men her holder sammenligningen så også op:

 • Du går glip af fuld support og service
 • Du er bundet i den fulde afdragsperiode
 • Du kan ikke uden ekstra omkostninger opsige dit køb
 • Du kan ikke skifte din computer ud i afdragsperioden

Vi tilbyder ikke køb på afbetaling som sådan. Vores tre muligheder er:

 • Køb computeren kontant
 • Køb computeren med afbetaling via ViaBill
 • Lej computeren og få fuld support med i prisen

Hvis du ønsker en afbetalingsordning, er du velkommen til at anvende ViaBill som betalingsmiddel. ViaBill er en ’køb nu og betal senere’ ordning. Og købet foregår på den måde, at når du vælger ViaBill under betalingsmetode, så bliver du stillet et par spørgsmål og derefter bliver du oprettet hos dem, og I indgår så en afbetalingsaftale sammen. ViaBill betaler os og du afdrager beløbet i fire rater til ViaBill. På den måde har du bredt betalingen ud.


Theo og Erling, It-nørden
Michael, Theo og Erling fra It-nørden
Anders fra It-nørden ordner computer

Forskellige computere - forskellige muligheder

Når du køber eller lejer, så varierer priserne på computere utroligt meget i forhold til modeller og hvilke typer, det drejer sig om. Vi fører tre forskellige slags computere:

 • Bærbare
 • Stationære
 • Gamer (stationær)

Den bærbare

Den bærbare computer er for dig der har brug for din computer på farten. Som på uddannelsesstedet, i båden, i sommerhuset, i toget, på altanen, under bøgen, på bagsædet, i sengen med søndagsbrødkrummer - ja faktisk lige der hvor kun fantasien sætter grænsen.

Den bærbare er den fikse computer til dig og de hurtige og mindre opgaver.

Den håndterer sagtens:
-   Side op og side ned af tekster og billeder
-   Regnearket med husstandsbudgettet eller foreningens regnskab
-   Og en tur på Facebook og Instagram klares oftest i et snuptag

Computeren er en samlet enhed, der integrerer den stationære computers enheder i én enhed. D.v.s. du har skærm, tastatur og mus samlet i ét og dertil kommer indbygget batteri, så du er uafhængig af stikkontakter.

Og i øvrigt: Hvis du kan se, at der ikke er så meget strøm tilbage, så tilslutter du bare den medfølgende strømforsyning. Så lader du både batteriet op og bruger computeren på samme tid.

For de bærbare computere gælder, at de generelt er billigere end de stationære, da de stationære også kræver skærm, tastatur og mus, for at du kan bruge dem. Se vores udvalg af billige bærbare computere.

Den stationære

Den stationære computer er kendetegnet ved at være din arbejdshest. Den er oftest kraftigere end den bærbare computer d.v.s. den er udstyret med større harddisk, hurtigere processor, bedre køling, større hukommelse. Men også et større kabinet. Og så kan alle delene nemt udskiftes individuelt.

Den stationære computer er generelt bedre til at håndtere tunge opgaver end den bærbare computer. Opgaver hvor der kræves megen regnekraft, som den smarte PowerPoint med glidende overgange, når du vil rette farver og kompositioner i dine feriebilleder fra Samsø-turen eller selv redigerer din bryllupsvideo... og få den pinlige situation med svigerfar, der snubler i slæbet pillet ud.

Et andet aspekt, hvor den stationære computer er den bærbare overlegen er aspektet ergonomi. Altså den måde du indretter din arbejdsplads og dit arbejde med computeren på. Da computer, skærm, tastatur og mus alle er individuelle enheder, er det muligt at indrette en regulær computerarbejdsplads fuldt tilpasset dine behov og ønsker.

Gamercomputeren

Computere til gamere er computere beregnet specifikt til at spille på. Og de er populært sagt en ’hårdt pumpet’ almindelig computer.

Lagt den overvejende del af computere til spil er stationære computere. De er identiske med en almindelig stationære computer med hensyn til opbygning og enheder.

Men her hører lighederne så også op, for gaming PC'en har fokus på grafiske præstationer. Dvs. evnerne til at vise og bearbejde levende billeder og reagerer på spillerens kommandoer med tastatur, mus og måske ovenikøbet også stemmen.

Computeren er udstyret med separat grafikkort med egen processor og hukommelse. Og netop grafikkortet er den enhed, der håndterer levende billeder i spilcomputeren.

På en almindelig stationær computer uden specifikt grafikkort skal processoren både behandle levende billeder og foretage andre beregninger på samme tid og det kræver mange kræfter.

Sidegevinster ved gamercomputeren er, at den er rigtig god til at redigere billeder og video på, da jo netop billedbehandling er gamerens stærke side. Det betyder også, at en anden sidegevinst er, at den er god til at vise video i storformatet 4K, som du måske kender fra dit fjernsyn.

Gamercomputeren kan sagtens klare alle de normale arbejdsopgaver som såvel den bærbare som den traditionelle stationære kan. Så det er specielt en god idé, at du tænker dig rigtig godt om, hvis du ved, at du skal bruge en stationær computer. Det kunne være du skulle vælge en gamer PC.

Så hvilken computer skal jeg vælge?

Prøv selv at sammenligne de forskellige computere og find den computer der passer bedst til dig. Husk det vigtigste er, hvordan du ønsker at bruge din computer.

  • Hvis du ved, at du får brug for at tage computeren med dig, så er en bærbar det helt rigtige valg for dig.
  • Skal du tilbringe mange timer ved computeren og har brug for gode arbejdsstillinger og en god skærm, ja så er dit valg en stationær computer.
  • Skal du, eller andre brugere af computeren, spille computerspil eller redigere billeder og video, ja så er det en gamercomputer, der vil være dit rigtige valg. Se vores udvalg af brugte gamer PC'er her.


Computer på bord
Computer på bord
Computer på bord

En Godt Genbrug-computer bliver til

Vores computere er jo Godt Genbrug - GG’er - d.v.s. ’refurbished computers’ altså brugte computere, som vores egne teknikere fornyer og sætter i stand på vores eget værksted.

Hvor stammer computerne fra?

Vi køber vores computere på dels auktioner i ind- og udland og dels større partier fra f.eks. bobestyrer efter konkursramte virksomheder.

Hvis vi har muligheden, så tager vi ud og gennemgår computerne for stand ’on site’, inden vi køber dem hjem.

Hvordan håndterer vi computerne?

Efter modtagelsen bliver hver enkelt computer indgående gennemgået for brugsspor og teknisk kvalitet. Når det er overstået, så bliver computeren rengjort udenpå og indeni. Rengøringen foregår med trykluft og rengøringsmidler til computere som f.eks. rengøringsskum fra Teslanol.

Klassificering

Efter rengøringen bliver hver enkelt computer klassificeret efter vores egen klasseinddeling. Under klassificeringen gennemgår vi på ny computeren for tegn på brug og eventuelle brugsspor opgør vi i produktklasserne: A, A/B, B og C.

• Klasse NY: Alt er helt nyt.
• Klasse A: Storartet, så god som ny.
Det kan ikke ses eller næsten ikke ses, at computeren har været brugt. Måske har den en lidt slidt tast, men man skal se godt efter for at finde den. Computeren har fejlfri skærm.
• Klasse A/B: Meget fin, meget små brugsspor.
Det kan ses, at computeren har været brugt. Den har en enkelt brugt tast og evt. et andet meget lille brugsspor. Computeren har fejlfri skærm.
• Klasse B: Rigtig god, mindre brugsspor.
Det kan ses, at computeren har været brugt. Den har en eller flere taster, hvor det kan ses, at den har været brugt og måske er der brugsspor på berøringsflader. Computeren har fejlfri skærm.
• Klasse C: God, brugsspor.
Det kan nemmere ses, at computeren har været brugt. Den har brugsspor og måske mindre skrammer. Skærmen kan have pixelfejl og små ridser.

Ny indmad

En ny standardharddisk af typen SSD bliver sat i og computeren pakkes midlertidig ned.

Hvis du bestiller computeren med større harddisk og flere RAM end, hvad der er standard, så åbner vi computeren igen og isætter dine nye dele og indlæser Windows 10, Adobe Reader, Java og TeamViewer. Hvis du har bestilt andre programmer som f.eks. Officepakken, så indlæses det også.

Forsendelse

Vi sender din bærbare computer i en specielt designet kasse. Kassen er lavet så den holder computeren fast og computeren kan derfor ikke rykke rundt under transporten.

Har du lejet en stationær computer, så pakker vi den i en større papkasse, hvor computeren først bliver pakket ind i flere lag af bobleplast. Efter bobleplasten bliver computeren placeret i kassen og diverse hulrum bliver fyldt med luftpuder.

Til sidst bliver din pakkelabel sat på og din kasse med din computer er klar til fragtmanden.


“Jeg har faktisk allerede en ældre computer”

Måske har du en computer i forvejen og tænker, om den mon ikke kan opgraderes? Well, det kommer altid an på en vurdering og her er du meget velkommen til at ringe til os på tlf. 71 99 23 02 for at få vores teknikeres vurdering.

Du er også meget velkommen til at tage computeren under armen og besøge os i Nibe for en god snak om dine muligheder. Eller måske har du en god ven, der er it-nørd og som du kan spørge. Hvis han ikke kan svare, så er der her lidt hjælp til ham: Hjælp til it-nørden.

Se i øvrigt mere om computere, deres enheder og deres opbygning på siden ’Computeren - Det indeni & Det udenom’.

Her finder du også oplysninger om alt tilbehøret som trådløst netværk, skærme, mus, tastaturer og printere m.v. Og hvordan computerne kobles på virksomhedens netværk og Internettet, så du kan blive klar til e-mail, Facebook, YouTube, Instagram, Twitch og alle de andre mange dejlige muligheder.


Grøn IT

Grøn IT er et fælles begreb om bevidst at indkøbe, anvende eller afsætte it-produkter ud fra bæredygtighedsprincipper, og mellem 2007 og 2016 var begrebet ’Grøn IT’ rigtig meget i vælten – også i Danmark:

Siden har Grøn IT stået lidt i stampe, men det betyder ikke, at der intet gøres. Hos It-Nørden gør vi også vores for mere Grøn IT - læs om vores initiativer indenfor Grøn IT.

Billede af mand der skriver på computer