Danmarks laveste udlejningspriser   |   Hurtig levering   |   Personlig service
Indkøbskurv

Om It-Nørden

Historien om It-Nørden

Af Michael Pretzmann, daglig leder af It-Nørden.

It-Nørden er en ung virksomhed, men vi har en fortid som detailbutik (24-7 Data), som jeg startede i 2009 med fokus på salg af it-udstyr og service til private og mindre virksomheder. Vi var i mange år ansvarlig for at servicerer Nibe Festivalen hele året rundt og blandet andet flere lokale lægehuse og virksomheder.

Firmaet blev startet i Nibe Erhvervspark, Skalhuse 5, 9240 Nibe, men efter 3 år flyttede vi ned lokalt i byen i egen butik. Vi nåede at åbne 2 butikker, før markedet for salg af it-udstyr i en fysisk butik blev for hårdt. Så efter 3 år gik vi tilbage til rødderne i Skalhuse men nu i nr. 13, hvor vi er placeret sammen med en anden stor datavirksomhed Dataproces.

Virksomheden fik her sin anden ungdom under navnet It-Nørden; et navn der falder os meget naturligt, da vi alle er nogen små nørder på hver vores måde. Og det gælder både elever, lærlinge, ansatte og chefer, hvor interesserne spreder sig vidt fra hardware og det at bygge og skille computer ad til modding med lys, vandkøling og overclocking til filmnørder, der bruger pc til at se film og høre musik fra alle steder i verden til direkte gaming af spil.

Vores medarbejdere

P.t. er vi 16 ansatte i It-Nørden og vi har ansatte fra 18 år til 30-40 år ja helt til vores Grå Guld på 64 år. Det viser bare, hvordan It kan samle flere forskellige aldersgrupper.

Vi har et motto der hedder: ”Det er ikke sikkert, at vi ved alt, men det vi ikke ved, kan vi finde ud af.” Det motto dækker over den energi og iver, som vores medarbejdere går til hver opgave med. Denne lyst til at lære og blive bedre og vide mere.

Der er mange, der bruger flosklen: ”Der er ingen spørgsmål der er for dumme.” og hos os kan vi med ærlighed sige, at det passer bare rigtig godt på os. Vi lever på at blive stillet over for nye gåder og udfordringer og det gør, at ingen dag er som dagen før.

En ting er at vide, hvordan løser man gåden, en anden er, hvordan formidler jeg det så til min kunde, så vedkommende forstår det. Hos os handler det ikke kun om at løse opgaven, men lige så meget om at kunne formidle til kunden, hvad er det, der er blevet lavet, så kunden altid kan følge sig i trygge hænder.

It-Nørden er bygget op med en ret flad lederstruktur, men med faste rammer, så alle ved, hvad de skal. Det betyder også, at der er meget plads til at udfolde sig som person. Og her er min klare vision (ja dem har jeg mange af), at gøre det klart, at vi er alle er forskellige med forskellige baggrunde. Og i stedet for at gøre det til noget negativt og et problem, så lad os vende det til en styrke. Det betyder praktisk, at man arbejder med det, man er god til og har det godt med. Det betyder også, at der er meget højt til loftet og at der bliver taget særlige hensyn til behov og begrænsninger.

F.eks. kunne det være en, der ikke er så vild med at snakke i telefon. Det vil nogen sikkert se som et problem, men hos os ender det ud i, at man har det godt på skrift. Og så er det den medarbejder, der står for at svare folk på sociale medier i stedet for via telefon.

Vi går også meget op i, at det ikke er fysikken eller alder, der skal sætte en grænse for, hvornår man kan bruges. Vi tager gerne forholdsregler, så medarbejderne stadig kan deltage, om det så er med reduceret timetal, personlige hjælpemidler eller andre personlige ordninger. Vi har et godt sammenarbejde med kommuner, Jobcenter, sygedagpengekasser og skoler som Tech College, AspIT (it-uddannelse for unge med autisme), hvor vi har flere elever og ansatte fra.


Theo og Erling, It-nørden
Michael, Theo og Erling fra It-nørden
Anders fra It-nørden ordner computer

Hvad laver It-Nørden?

It-Nørdens hovedopgaver er support, salg, udlejning og hosting.

Det vil sige, vi laver support til private og mindre erhverv med totalservice lige fra hverdagsproblemer til nedbrud, opdateringer, rensning af systemer, geninstallationer og vejledninger. Vi foretager også indkøb og salg af nyt hardware til kunder med alt fra server over printer til antivirus, officepakker osv. Her ud over er vi begyndt at udleje it-udstyr efter devisen, at der skal være et alternativ til dyre forbrugslån eller leasing, som kan holder personer fast i en gældsspiral i flere år.

Hosting af e-mail, hjemmesider, backup via Skydrive eller server i skyen er også noget som vi tilbyder vores kunder.

Hvor ligger It-Nørden?

It-Nørden har til huse i Nibe Erhvervs Distrikt nærmer betegnet på adressen Skalhuse 13, 9240 Nibe.

Grunden til at vi har valgt dette område, er fordi vi sætter stor pris på det tættet sammenarbejde med blandet andet Nibe Erhvervspark, hvor vi havde til huse før virksomheden Dataproces købte den bygning, vi er placeret i nu.

Nibe Erhvervspark er et sted for støre og mindre virksomheder, som har brug for et kontor eller lagerplads, og gerne vil holde udgifter nede, mens man har fællesskab med andre virksomheder og kan bruge nogen af de samme faciliteter som møderum, rengøring, toilet, træningsrum udearealer o.s.v. Det er også en god måde at komme i kontakt med nye virksomheder som en selv, der ønsker en opstart ude blandt andre. Og forskelligheden gør det også rigtig interessant personligt, men også virksomhedsmæssigt med sammenhandel osv.

Vi har også en afdeling i Gunnersted, men den bruger vi kun som lager og til en undervirksomhed som hedder 321auktioner.dk, hvor vi sælger ting, som vi opkøber fra konkursbo.

Ejerkredsen

Virksomheden er 100% ejet af Morten Lindblad, som også ejer flere andre virksomheder.

Morten Lindblad er ikke en del af den daglig drift, men en investor som følger meget opmærksom med på sidelinjen og med stor passion deler idéer og holdninger, som vi daglige ledere så kan benytte os af.

Det der kendetegner It-Nørdens ledelse er en stor eventyrlyst med fokus på innovation og personlig udvikling både som virksomhed og som mennesker.

It-Nørden har folk med erfaring fra bank og finansverdenen, logistik og it-branchen. Det gør, at vi har mange forskellige tilgangsvinkler og muligheder for nytænkning på flere fronter.

Den daglige tone

Den daglig tone i virksomheden er MEGET uformel.

Ud over en stor fokus på altid at møde kunder med positiv energi og forståelse, er det vigtig for os, at tonen blandet medarbejder er venskabelig med masser af humor, men stadig på et professionelt plan.

Vi bestræber os meget på at skabe et tæt venskabelig bånd mellem medarbejderne. Hos os er det vigtig, at medarbejder og virksomhed passer sammen og at den daglig jargon er let munter og ligefrem uden drama.

Michael, hvad er noget af det sjoveste, du har oplevet i virksomheden?

Åh sjove oplevelser har jeg haft mange af :-)

Jeg tror det må være Julefrokosten med virksomheden og nogen unge akademikere, vi var så heldige at have her hos os i 9 uger, hvor de skulle arbejde med en case omkring udlejning og gå i dybden med markedsanalyser osv. Og her var det rigtig sjovt at se, hvordan pakkespil kunne få de her folk helt frem i skoene. Og ikke mindst da en af de unge piger var så heldig at vinde 2 af de helt flotte pakker, hvor den ene var et grisehoved og den anden nogen grisefødder leveret af den lokale slagter. Det kom der meget sjov ud af.

Billede af alle It-Nørdens medarbejdere